Seler

Woody Valley er en italiensk fabrikk som begynte å lage seler til hangliding i 1975. De har vært med helt fra starten av paragliding og har alltid vært ledende i utviklingen av seler. Vi har inntrykket av at produktet blir bedre da fabrikken kun har en ting å konsentrere seg om, nemlig å lage gode seler.

Sup Air er en annen selefabrikk som ligger i Frankrike. Sup Air begynte med å kun lage seler, men har nå også begynt å lage glidere. Termikk&Rotor A/S kan også skaffe seler fra denne fabrikken, men ligger ikke inne med lager.

Vi forhandler også Charly sine produkter. Her kan du se på Charly sine sider om det er noe du ønsker slik at vi kan få det med i en av våre bestillinger. Charly har alt til paragliding slik som hansker, hjelmer, flydresser, seler osv.

Leverandørene våre av glidere lager også seler. Ozone og UP har forskjellige seler. Ozone har en paraglidersele med beskyttlese, en lettvekts-sele som passer til lettvekts glidere og speedglider og en spesialsele for speedriding. Ozone laget i 2015 den mest aerodynamiske konkurranse-selen på markedet.

Når det gjelder kjøp av en sele er det mange ting som spiller inn på om du blir fornøyd. Selvfølgelig skal selen være komfortabel å sitte i. En ting er komfort når du henger selen opp i taket, en helt annen ting er komforten nå du flyr i turbulent luft. Her varierer det mye fra sele til sele. Bredden på bryststroppen er en vesentlig faktor. Her kan piloten selv finne den bredden som passer utfra om det er turbulent eller laminær luft. En annen ting som er vesentlig er høyden på opphengspunktet. Hvis selen har et lavt opphebgspunkt vil den bli mer ustabil. Dette er positivt med tanke på setestyring, men negativt med tanke på følelsen. Et høyt oppheng er mer stabilt, men mindre setestyringsvillig.

Den passive sikkerheten burde også være viktig. Her ligger Woody Valley langt fremme med gode airbagger eller skumbeskyttelse. Dette gjør at noen av konkurrentene har lettere seler, men Termikk&Rotor A/S anbefaler å bære noen kilo ekstra med passiv sikkerhet.

Produsent:
fra
NOK
til
NOK
NOK 6 900,00
plus frakt
Produsent: Sup'Air
Den perfekte førsteselen med airbag.
NOK 6 400,00
plus frakt
Produsent: Sup'Air
Vekt: 4,5 Kg
ACCESS BACK er den ideelle førsteselen.
NOK 8 450,00
plus frakt
Produsent: Sup'Air
Vekt: 6,29 Kg
Den ultimate acro-selen.
NOK 39 900,00
plus frakt
Produsent: Sup'Air
Vekt: 10,8 Kg
Takes less than 5 seconds to jettison the paragliding wing and for the steerable rescue parachute to fully open
NOK 9 900,00
plus frakt
Produsent: Sup'Air
Vekt: 3,75 Kg
En kompakt, vrengbar airbag sele
NOK 3 900,00
plus frakt
Produsent: Ozone
Atak 2 selen ble utviklet spesielt for speed-flying.
NOK 12 900,00
plus frakt
Produsent: Sup'Air
Delight 2 - Lettvekst XC-sele for flatland og fjell
NOK 4 900,00
plus frakt
Produsent: Woody Valley
Vekt: 4,5 Kg
EXENSE, den uklompliserte og smarte selen for begynnere
Copyright www.webdesigner-profi.de MAXXmarketing GmbH