XC-CAMP Vågå

Vågå XC-Camp 2020 med Termikk&Rotor

20. jun, 2020 -  27. jun, 2020
The registration period is from 4. mai, 2020 to 20. jun, 2020

Beskrivelse:

XC-CAMP PÅ VÅGÅ MED TERMIKK&ROTOR

Overnattingsmulighet Vågå Hotel, Smedsmo Camping (basen er her), airbnb, Holungsøy camping

I sommer går Termikk&Rotor sine turer i Norge. Vi starter opp på Vågå. Men vi har ett fleksibelt opplegg og vi vil følge været slik at hele opplegget kan flyttes til ett annet sted i Sør-Norge dersom værmeldingen tilsier dette. Vi kan tilby en XC-Camp med base i Vågå fra 20.-27. juni 2020. Vi vil tilby profesjonell guiding, teori/foredrag med forskjellig kjente profiler i miljøet. Vi nevner kort Norges beste konkurranse-piloter med NM-gull og gull i Nordisk mesterskap i fleng blant annet Rolf Dale, Kjell Harald Nesengmo og Ronny Helgesen som vil snakke om utfordringer ved å fly distanse/konkurranse. Vi vil også få inn flere andre som tar for seg ulike temaer, her må deltakerne gjerne komme med ønsker både om temaer og foredragsholdere. Vi vil kjøre debriefing hver flydag med gjennomgang av dagens oppgaver med tracklogger, gå igjennom væranalyse før og etter flyging, og gå igjennom dagens rutevalg osv.

Opplegget er tenkt slik at vi møter opp på rikssenteret den 20. juni. I forhold til vær og vind vil vi bestemme hva vi skal gjøre. Det kan også bli annet oppmøtested i Sør-Norge, vi vil her forholde oss til væremeldinger, og 24 timer før oppmøte blir endelig sted for base-camp bestemt. I forhold til Corona-situasjonen vil vi måtte ta en del hensyn i forhold til smittevern. De store problemene er det ikke, det gjelder først og fremst når vi kjører teori og transport til start og hentetjeneste. Det betyr at alle som kommer må sørge for egen transport til start, vi leier inn en minibuss for henting av biler på start og henting for distanseflygerne, men det er jo begrenset hvor tett vi kan sitte der også, slik at kapasiteten er noe mindre enn normalt. Vi vil ellers følge corona-veileder for idretten. Overnatting er ikke inkludert.

Termikk&Rotor vil ha med sine erfarne guider slik at du får støtte og hjelp til det du trenger, på samme måte som vi gjør på våre utenlandsturer. Vi lager oppgaver tilpasset de forskjellige nivåene. Vi vil dele opp i grupper og fly sammen med dere på radio

Vi har også tenkt litt på at været ikke nødvendigvis er like bra/dårlig over hele Norge. Det betyr at vil flytte hele kurset dit hvor det er best mulighet for distanseflyging dersom værmeldingen tilsier dette. Det betyr at deltakerne må ha muligheter til å flytte seg langt med egen transport til en ny base.

Dagene ser vi for oss omtrent slik:

  1. Oppmøte Riksenteret Vågå kl. 09.00
  2. Værbriefing
  3. Oppgavesetting
  4. Flyging
  5. Samling for kvelden med debrief og foredrag

Vi håper du har lyst til å være med på dette. Prisen blir kr. 3.500,- pr. person.

Vi sees på Vågå. 

Reisemålet

Informasjon

Om stedet